Nytt badkar, ny badrumsbelysning, ny tvättmaskin

Mitt badrum fyller tonåring i år. För 13 år sen blåste vi ut allt och byggde nytt med hjälp av en granne som är vvs-tekniker med plattsättarskills. Badrummet går i vitt och blått men en del grå inslag. Handfat, toastol och badkar kommer för Gustavsberg och tvättmaskin och torktumlare från Bosch.

Det är imponerande hur fräscht allt är efter så många år. Men nu är det dags att fixa vissa saker.

Badkaret är repigt och slitet. Vi vill ha en lite lyxigare variant också, som har massageutblås och belysning bland annat. Vi testade ett sånt när vi hyrde stuga i Danmark, det var över förväntan.

Vi ska byta ut fladdriga lysrörsarmaturer mot nya ledlampor. Ny badrumsbelysning kan nog göra mycket för att det ska se snyggt ut, jag har tittat på badrumsbelysning hos Stayhome, där finns mycket!

Och så har vi kämpat med tvättmaskinen som inte startar. Jag vet att kolborstarna i motorn kan bli utslitna, så man kan köpa ett par nya för några hundralappar och byta dem själv. Jag drog fram maskinen, upptäckte ett skoblock, en galge och två strumpor. Sen kämpade jag för att komma åt kolborstarna bara för att konstatera att de inte alls var nedslitna. Så nu åker maskin ut och vi köper en ny med inbyggd torktumlare.