Ingen kan väl ha missat att elen har skjutit i höjden och att kostnaden för uppvärmning med el vissa månader har femdubblats. Många är det som verkligen har tagit tag i sina kostnader och funderar över hur de ska åtgärda och sänka sin värmeförbrukning. Det första steget inför ett eventuellt byte av drift eller satsning på andra värmekällor är att tilläggsisolera huset så gott det går. Det är det bästa du kan göra, att se till att värmen du betalar för inte tar sig ut ur huset. Lösullsisolering är en av många olika sätt att isolera på men framförallt ett av det smidigaste och mycket kostnadseffektiva sättet.
Att isolera med lösull
En av fördelarna med lösullsisolering är att det i princip går att spruta in lösullen i alla skrymslor och vrår så att läckaget av värme minimeras. Isoleringen blir mycket tätare när det går att trycka in lösullen i hålrummen. Det här är det enda sättet att få till en isolering utan skarvar där läckage av värmen kan ske. Således den mest täta isoleringen. När väl lösullen är på plats så är isoleringen underhållsfri vilket innebär att det är en engångsinvestering som du behöver göra.
Vad är lösull?
Lösull tillverkas av sten, återvunnet glas eller papper och benämns som stenull, glasull och cellulosa. Eftersom det sprutas in på vindar eller där det ska isoleras, så blir det inget material som går till spillo vilket är helt i linje med miljötänket. En annan sak som är bra med materialen som ingår i lösull är att det inte behövs några kemikalier eller bindemedel då lösull inte drar åt sig fukt på samma vis som vissa andra isoleringsmaterial. Det har visat sig att lösull är minst lika effektiv som övriga material som används för isolering och kan det då göras på ett miljövänligt sätt med lösull så varför inte ta chansen att lösullsisolera.