Isolera grunden är ett bra sätt att förhindra mögeltillväxt i bjälklaget

Jag har bott i ett gammalt hus med torpargrund. I det huset hade jag inga problem med fukt eller mögel i grunden. Jag bor nu i ett hus med en vanlig krypgrund. Vad jag inte visste att en krypgrund är en riskkonstruktion vad avser fukt- och mögel tillväxt på grund av stora temperaturskillnader främst då sommartid. Grunden är kall och det kommer in varm luft och då bildas det kondens. Varför torpargrunden är bättre är på grund av att det oftast går en murstock ända ner i grunden som avger spillvärme. Som tur är går det att isolera grunden enkelt med hjälp av en krypgrundsisolering som höjer temperaturen och även fungerar som en ångspärr. I det huset jag bor i nu har de förra ägarna isolerat grunden, vilket är skönt då slipper jag oroa mig för mögel och fukt. Det finns ju även andra sätt att bli av med fukten i krypgrunden. Man kan ju installera en avfuktare en den drar ju såklart ström och i dagens skenande elpriser vill man ju spara på elen.

Krypgrundsisolering för radonstrålning

Nu är det så att jag inte har problem med fukt och ,mögel i mitt nuvarande hus eftersom grunden är isolerad med Favolen krypgrundsisolering. Anledningen till att jag vet att det heter just så är att det stod med i beskrivningen på huset annars har jag inte så mycket koll på den tekniska biten. Det är tur att det finns proffs som gör detta. När man isolerar grunden isolerar man även mot strålning av radon, och radon finns naturligt i berggrunden och de vill man inte ha in i inomhusluften. Annat var det förr då tänkte man nog inte på faran med radon.