Ta truckkort

Efter lite oturliga händelser och omständigheter står jag nu där man aldrig trodde man skulle stå. Arbetslös. Till arbetsmarknadens förfogande. I början kändes det inte alls speciellt bra, men det finns ju möjligheter att ta nya steg i livet om man nu vill se det hela positivt. Och det tycker jag nog att man vill. Efter att ha kikat runt lite på jobbannonser och jämfört med vad jag vill göra och kan tänka mig att jobba med insåg jag att jag skulle skaffa mig behörighet att köra truck. Helt enkelt ta mitt truckkort, och i Jönköping av alla ställen.

Bra instruktörer flera datum och bra priser

För att öppna så många möjliga dörrar som möjligt har jag bestämt mig för att ta Truckkort B. Det omfattar alla truckar inom A plus motviktstruck, höglyftande åkstaplare, skjutstativtruck, höglyftande plocktruck, smalgångstruck och fyrvägstruck. Jag skall villigt erkänna att jag inte har full koll på vad alla dessa truckar egentligen är, men snart vet jag. Efter lite efterforskningar på nätet och samtal med företag där jag söker jobb med krav på truckkort, kom jag fram till att mitt bästa alternativ fanns i Jönköping och det var lätt och smidigt att anmäla sig. De har många datum att välja mellan och det passade mig perfekt som inte kan närsomhelst.

Inte bara i Jönköping

Truckutbildarna finns i hela landet och Borås låg nära till hands, men jag hörde så mycket gott om Jönköping så det får bli ett par extra mil. Nästa vecka kör det igång och jag är så taggad att få lära mig hantera olika truckar och få mitt truckkort. Önska mig lycka till.