Noterar att det är slut på kaffet igen

Lyssnat på ett par poddar under veckan. Hittade även ett par noter på https://www.notlagret.se/ som jag kan använda i mitt musicerande.

Den återkommande podden jag ofta avnjuter är Fill or Kill som lyfter upp aktuella händelser inom börsen. Senaste året har kryptovalutor varit på tapeten och kurserna har stuckit iväg upp mot himlen. Till skillnad från värdepapper är krypto mycket svårt att värdera, då det inte finns konkreta kassaflöden som i andra verksamheter. Krypto verkar bygga mycket på framtida förväntningar och så länge det är en hype är man en vinnare. Det finns flera bra användningsområden och framtiden ligger säkert inom krypto, men vad är det konkret för värde du får när du investerar i kryptovalutor och hur styrs egentligen priserna på denna oreglerade börs?

Visst är det hög inflation och många söker efter en säker hamn för att inte pengar ska urholkas, men vilken kryptovaluta är framtidens vinnare? Det finns enormt många olika kryptovalutor. Guld och andra metaller är mer lättförståeliga och du kan även se ett konkret användningsområde inom flera branscher för metaller.

En annan bra podd som jag följer är When we were kings. Podden berättar om historiska fotbollslag och fotbollsspelare. Erik Niva är den knivskarpa rösten som berättar historierna med en bredare koppling utöver ämnet sport.

Som jag nämnde fann jag ett par noter på https://www.notlagret.se/ som kommer användas. Jag spelare gitarr på fritiden och komponerar mycket musik för till svenska gamingbolag. Musiken ligger ofta i bakgrunden i spelen, ibland gör jag även ljudeffekter till olika händelser i spel.

Har slut på kaffe hemma och dricker idag bara pulverkaffe. Dags att göra ett köp av en större batch färska kaffebönor innan kroppen säger ifrån. Köper mina bönor på ett lokalt rosteri i närheten och vanligtvis blir det ett lager som håller 2-3 månader innan det behöver fyllas på med nya bönor.