Regnkläder för hantverkare

Kläder för alla väder heter det ju så fint. Jag vet av egen erfarenhet att det är otroligt viktigt med bra funktionskläder när man rör på sig. Det finns många olika användningsområden och funktioner som måste tillgodoses när det gäller kläder och framförallt arbetskläder. Det är nog den viktigaste gruppen av kläder som faktiskt måste vara funktionella för att yrkesmän och kvinnor ska klara av att utföra sina arbeten. Jag tänker att regnkläder för hantverkare borde höra till denna arbetskläder för viktiga yrkeskategorier. Likaså de som till största delen arbetar utomhus på till exempel byggen. Byggnadsarbetare, asfaltsläggare och många fler.

Regnkläder som är funktionella

Det finns ju en uppsjö av regnkläder som alla sägs klara av en massa regn, i stil med en åskskur en hel dag. Vi vet ju hur det är att vara ute i en riktigt åskskur och har man inte riktiga regnkläder i en åskskur, då tar det inte många minuter innan du antingen blir blöt av regnet utifrån eller så blir du blöt av fukten inifrån. Det är inte en enkel nöt att knäcka för de som tillverkar regnkläder. Du ska kunna röra dig i regnkläderna utan att det läcker igenom på vissa utsatta områden där plaggen gärna ligger hårt emot huden, vid axlar och knän, i vissa fall även låren beroende på hur du rör på dig.

Bra regnkläder

Det som enligt mig själv definierar ett bra regnplagg är just rörligheten och andasfunktionen. Än idag har jag inte lyckats hitta det perfekta regnplagget, men så har jag inte heller testat regnkläder för hantverkare och särskilt utsatta yrkesgrupper. Som privatperson är det väldigt svårt att hitta regnkläder som både håller ute regnet samtidigt som det släpper ut fukten som bildas på insidan vid kondens. De flesta plagg är väldigt täta för att de ska kunna vara vattenresistenta men då blir det svårt att hålla sig torr på insidan. Vi får tro att det kommer det ultimata regnplagget i framtiden!